36. rally Saturnus se predstavi

Danes so organizatorji iz AŠD SA-I skupaj z glavnim pokroviteljem, družbo Hella Saturnus Slovenija, predstavili letošnji rally Saturnus, ki bo v prvih dneh maja doživel že svojo 36. ponovitev. Tekmovanje prinaša nekaj novosti, glavna pa je odhod iz Zasavja in celoten potek dirke v Ljubljani in neposredni okolici. Rally pa letos ponovno šteje tudi za DP Hrvaške.

V prostorih glavnega pokrovitelja je bila danes prva tiskovna konferenca letošnjega rallyja Saturnus, ki bo v svoji 36. izvedbi postregel z nekaj pomembnimi novostmi. V uvodu je generalni direktor družbe Hella Saturnus Slovenija, gospod Christof Droste kratko predstavil dejavnosti in uspeh podjetja, ki dajejo osnovano upanje, da bo mogoče tekmovanje organizirati tudi v prihodnje. Nato je predsednik organizacijskega odbora Viktor Levec zbranim novinarjem predstavil novosti na tekmovanju. Letos prvi dan rallyja ne bo več potekal v Zasavju, tako bosta središče dirke in servisna cona ves čas v Ljubljani. Hitrostne preizkušnje, ki so bile v minulih letih na vrsti v nedeljo, bodo letos odpekljane že v soboto, medtem, ko bo nedeljski del rallyja povsem nov. Poleg že tradicionalne veljave za DP Slovenija, pokal Mitropa in FIA Evropski rally pokal bo dirka letos ponovno štela za DP Hrvaške.

Nato je direktor dirke Miha Levec kratko predstavil potek tekmovanja in nekaj besed namenil novim HP. Prav zaradi dejstva, da bodo te sploh prvič del avtomobilske dirke, bodo na popisu proge posadkam omogočili namesto običajnih dveh tokrat tri prehode. Rally Saturnus bo letos dolg približno 380 kilometrov, od tega bo na HP odpadlo okoli 195 km.

Veliko novega bo tudi na področju marketinga in promocije, je v zaključku navedel Matjaž Možina. Predvsem bomo spet videli neposredni televizijski prenos Superspeciala, ki ga bo kot lani prenašala Šport TV, pripravljajo pa se tudi reportaže sobotnega in nedeljskega dela rallyja. Poleg tega so že pripravljeni novi video napovedniki, ki bodo na različnih portalih in tudi TV postajah popestrili klasično oglaševanje tekmovanja. Kot gostja iz vozniških vrast je bila prisotna Asja Zupanc, ki bo letos ponovno tekmovala na rallyju.